24.04.2024 Çarşamba ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Enerjide yeni tasarruf paketleri ...

 

Taner Yıldız
 

 

Enerjide yeni tasarruf paketleri geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayiden konutlara ve tarımdan sokak aydınlatmalarına kadar enerji tasarrufu konusunda geniş bir paket hazırladıklarını belirterek, Biz bu paketi önce sayın Babacana, sonra da sayın Başbakana arz edeceğiz. Ondan sonra bu konudaki çalışma şekillenecek dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (Türk BESD) işbirliğinde düzenlenen Beyaz Eşyada Enerji Verimliliği İçin İşbirliği Toplantısı, Ankara Rixos Otelde yapıldı.

 

Bakan Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, enerji verimliliğinin sadece beyaz eşyada değil, hayatın her noktasında uygulanması gereken önemli bir yaşam tarzı, bir kültür olduğunu ve bu kültürün toplumun her kesimine yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Türkiyenin her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini, bu çerçevede enerji tüketiminin de arttığını anlatan Yıldız, Türkiyenin, 10 yıl önce şu anda tükettiği enerjinin yarısını tükettiğini, 10 yıl sonra ise şu anda tükettiği enerjinin iki katı enerji tüketeceğini kaydetti.

 

Artan enerji talebinin karşılanması için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Yıldız, 2011 yılında 3 bin 600 Megavatlık (MW) yeni güç santrallerinin devreye alındığını, bunların en az yarısının da yenilenebilir kaynaklardan yapıldığını bildirdi.

 

Rüzgar, su, biyokütle gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanıldığını, bu yıl güneş enerjisinden üretimin de başlayacağını dile getiren Enerji Bakanı, petrol ve doğalgaz gibi birincil kaynaklara bağımlılığın ise bir müddet daha devam edeceğini, ancak yerli kaynakların kullanımına öncelik verileceğini, enerji tasarrufunun da bunlardan ayrı tutulmayacağını vurguladı.

 

Yıldız, Biz, birincil enerji kaynakları olan petrol ve doğalgazda çok ciddi oranda dışa bağımlıyız. Ancak bizim petrol ve doğalgazımız yerli kaynaklardan üretilmiyor diye oturup ağlayacak değiliz. Petrol ve doğalgazın yüzde 100 ünü ithal eden ülkeler var, Japonya ve Güney Kore gibi. Buna rağmen dışa bağımlılıkları yüzde 100 değil. Yerli ve ALTERNATİF kaynakları sonuna kadar kullanacağız dedi.

 

Enerji verimliliğinde kat edilecek çok mesafe var

Türkiyenin enerji verimliliği konusunda kat etmesi gereken daha çok mesafe olduğunu kaydeden Enerji Bakanı, bugün Türkiyenin bin dolarlık bir gayri safi yurtiçi hasılayı elde edebilmek için yaklaşık 290 litre petrol eşdeğeri civarında enerji kullandığını, bin dolarlık bir hasıla için 200 litre, hatta 100 litre civarında enerji kullanan ülkelerin bulunduğuna dikkati çekti.

 

Enerji verimliliği konusunda daha önce yapılan çalışmaların hiçbirini küçümsemediğini, fakat her defasında daha fazlasının yapılması gerektiğini ifade eden Yıldız, enerji verimliliğinin öncelikle kamudan başlayacağını ve kademe kademe, adım adım hayatın her alanına yayılacağını söyledi.

 

Geçen yıl yaklaşık 228 milyar kilowattsaat (kWh) elektrik tüketildiğini, bu tüketimin de yaklaşık yüzde 25 inin konutlarda gerçekleştirildiğini anlatan Taner Yıldız, konut tüketiminin yarısının ise beyaz eşyaların tükettiği enerji olduğuna dikkati çekti.

 

Beyaz eşyaların tüketimdeki payının azaltılması için daha verimli eşyaların kullanılması gerektiğini kaydeden Yıldız, bu yılın ikinci yarısından itibaren sadece A ve üzeri verimliliğe sahip beyaz eşyaların satılabileceğini bildirdi.

 

Değiştirilmesi gereken 15 milyon beyaz eşya var

Halen Türkiyedeki evlerde yaklaşık 15 milyon beyaz eşyanın A etiket sınıfı altı ve çok enerji tüketen eşyalar olduğuna işaret eden Yıldız, Türk BESD ile kurgulayacakları bir kampanya ile bunların değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yıldız, Türk BESD bunun 7-8 yıllık bir programla yapılabileceğini söyledi. Belki sıkıştırılarak daha kısa sürede bunu yapabiliriz dedi.

 

Türkiyede buzdolaplarının yaklaşık 3te birinin, bulaşık makinelerinin 5 te birinin 10 yaş üzerinde ve daha fazla enerji tüketen grupta yer aldığını ifade eden Yıldız, bunların değiştirilmesiyle çok ciddi bir tasarruf elde edilebileceğine vurgu yaptı.

 

Üreticilerin bu konudaki kampanyalara hazır olduğunu, aynı zamanda tüketicilerin de buna yatkınlığının sağlanması gerektiğini kaydeden Yıldız, sırf enerji tasarruflu beyaz eşyalar ile 6-11 milyar kWh arasında bir enerji tasarrufu yapılabileceğine dikkati çekti.

 

Enerji tasarrufu paketi

Sanayiden, konutlara, tarıma ve sokak aydınlatmalarına kadar enerji konusunda tasarruf edilebilecek çok geniş bir alan olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:

 

Biz bu konudaki tüm teknik çalışmaları bir sunuş haline getiriyoruz. Yalnızca beyaz eşyada değil, tarımda, sanayide, konutlarda uygulanabilecek tasarruf var. 32 milyon elektrik abonesinin her birinde tasarruf söz konusu olabilir.

 

Bugün 17 milyon adetlik sokak armatürleriyle alakalı LEDlere niçin geçmedik? Burada müthiş bir tasarruf var. Fakat şu anda dünyanın LED teknolojisinde geldiği nokta bizim istediğimiz nokta değil.

 

Aldığımız bilgilere ve üniversitelerle yürüttüğümüz çalışmalara göre 4-5 ay içerisinde bu konudaki risklerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar sonlanacak.

 

Teknoloji geliştikçe bizim uygulama alanlarımız da gelişecek. Kamu olarak sokak aydınlatmalarını biz değiştireceğiz. Sokak aydınlatmasına 650 milyon lira civarında para harcıyoruz.

 

Bunun yarısı kadar tasarruf da çok önemli. Ancak tercihlerimizin doğru olması lazım. Öyle bir iş yapmamız lazım ki tekrar tekrar değiştirmek zorunda kalmamamız lazım.

 

Biz tasarrufla ilgili birçok alanda geniş bir paket hazırlıyoruz. Bu paketleri önce sayın Babacana (Başbakan Yardımcısı Ali Babacan), sonra da sayın Başbakana arz edeceğiz. Buradan çıkacak kararlarla bunlar şekillenecek. Bu çalışmaların son derece elle tutulur ve somut getirileri olacak.

 

Türk BESD Başkanı Aydilek

Toplantıda konuşan Türk BESD Başkanı Özcan Aydilek de son 10 yılda yaptığı atılımla üretimini yüzde 400 artıran Türk beyaz eşya sektörünün 25 milyonluk kapasitesi ve 20 milyonun üzerindeki üretimiyle Avrupanın en büyük üreticisi haline geldiğini söyledi.

 

Türkiyede tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 25inin konutlarda tüketildiğini, konutlarda tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 50 sinin de beyaz eşya tüketimi olduğunu anlatan Aydilek, geri kalanın ısıtma, televizyon ve diğer elektrikli cihazların tüketimi sonucu oluştuğunu bildirdi. 24 saat aralıksız çalışan buzdolaplarının enerji tüketiminde ilk sırada yer aldığını ve yıllık sadece 17 milyar kWh enerjiyi buzdolaplarının tükettiğini kaydeden Aydilek, şöyle konuştu:

 

Hanelerde kullanılmakta olan 24 milyon buzdolabının yaklaşık 15 milyonu enerji verimliliği düşük ürünlerden meydana geliyor. Oysa bu ürünler A ile değiştirilecek olursa Keban Barajı, A ile değiştirilecek olursa Atatürk Barajının ürettiği elektrik miktarı kadar tasarruf yapılabilir. A ile değiştirilmesi halinde ise tasarruf miktarı 2 Keban Barajı üretimi kadar olabilir.

 

Aydilek, konuyla ilgili bir kısım maddi teşvikler getirilmesi gerektiğini, üretici şirketler ile devletin el ele çalışması gerektiğini belirterek, Buzdolabını değiştirmeyi düşünmeyenlerin bile yeni buzdolabı almasını sağlayacak sistem geliştirilmesi lazım diye konuştu.

 

Avrupa ülkelerinde tüketicilerin enerji verimli ürün değişimine yönelmeleri için çeşitli teşvik modellerinin uygulandığını anlatan Özcan Aydilek, Türkiyede 2009 yılında hükümet tarafından açıklanan yüzde 6,7 lik ÖTV indiriminin üreticilerin bugüne kadar yapmış oldukları tüm indirimlerden çok daha etkili olduğunu vurguladı. Aydilek, tüketicilerin evlerindeki verimsiz ürünleri değiştirmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini, bunun için de devletin ilgili birimleriyle üretici şirketlerin el ele vererek çalışmaları gerektiğini vurguladı.

 

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise Enerji Bakanlığının enerji verimli ürünlerin yaygınlaştırılması ve tüketilmesiyle ilgili kampanyasına tam destek verdiklerini belirterek, bu kapsamda yüzde 50-60 düzeyinde enerji verimliliğine sahip buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve klimalarda bin 300 liraya varan indirim yapacaklarını söyledi.

 

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül de enerji verimli ürünlerin dönüşümü projesine destek olmak amacıyla yürütülen kampanya ile enerji verimli çamaşır makineleri ve buzdolapları satışında yüzde 10, bulaşık makinesi satışlarında yüzde 7 artış yakaladıklarını, o nedenle kampanyayı Ocak ayı sonuna kadar uzatmayı planladıklarını bildirdi.

 

BSH İcra Kurulu üyesi Ronald Grunberg, tüketicilerin elinde bulunan verimsiz beyaz eşyaların verimli beyaz eşyalarla değişiminin 8-10 yıl içerisinde gerçekleştirilebileceğini, bu dönüşüm sağlanırsa yılda 1 milyar dolar kadar tüketicinin cebinden eksik para çıkacağını ifade etti.

 

İndesit Satış Direktörü Turgay Dağ, Enerji Bakanlığının projesine destek vermek için Ocak ayı boyunca tüm ürünlerde indirim kampanyası düzenleyeceklerini, kampanyaların toplumun bilinçlendirmesine katkı sağlayacağını söyledi.

 

Candy Grup Satış Direktörü Engin Özsayın da kampanya çerçevesinde A sınıfı çamaşır ve kurutma makinelerini Ocak ayı boyunca yüzde 40 daha indirimli olarak piyasaya sunacaklarını ifade etti. (AA)

www.haber7.com

04.01.2012

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (784)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (757)
MPPT Solar Şarj Kontroller (575)
MPPT Solar Şarj Kontroller (562)
PWM Solar Şarj Kontroller (547)
PWM Solar Şarj Kontroller (521)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.